Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

Yürüyüşünüz Sizi Nasıl Tanımlıyor?

Anasayfa > Makaleler > Yürüyüşünüz Sizi Nasıl Tanımlıyor?

Merhaba sevdaruzgar.net sohbet odaları ,sohbet ve chat odaları altında hizmet veren siz sohbet veren arkadaşlarımız.Bugün ki makalemde insanların yürüyüşü kendini tanıtır mı ?Bu konu üzerinde biraz düşünelim.

Aslında sergilediğimiz tavırlar gibi örnek verelim bir ünlü nün kovboy filmlerinde yürüyüş tarzına baktıgımız da etrafımızda yürüyen öyle biri görürsek bunun karakteride ağir ve asabi şeklinde yorumlar yapabiliriz.Bu konu hakkında yapılan bir çok araştırmalar mevcut.

Yürüyüş ve kişilik konusunda yapılan araştırmalara bakalım. 1935’de Alman psikolog Werner Wolff beş erkek ve üç kadınla bir deney yapmış, tulum giyerek katıldıkları bir halka fırlatma etkinliğinde onların haberi olmadan video görüntülerini çekmiş.Ve bu konu ile ilgili sonuçlarda okudugum bir yazıda şu şekilde bir deney yapılmış.

‘’ Daha sonra video montajlanarak kişilerin tanınması engellenmiş ve görüntüler izletilerek o insanların kişilikleri hakkında yorum yapmaları istenmişti.

Katılımcıların izledikleri kişilerin yürüyüşüne bakarak onların kişilikleri hakkında ortak yorumlar yaptıkları görüldü. Örneğin deneklerden biri hakkında şunlar söylenmişti: “Gösterişli, ama temeli yok”, “Ne pahasına olursa olsun dikkat çekmek isteyen biri”, “Hava atmak ve hayranlık uyandırmak isteyen biri”, “Aslında özgüvenli değil, ama dışarıya tersini yansıtmak istiyor”, “Sıkıcı, silik, güvensiz”.

Katılımcıların yürüyüşe bakarak bu kadar benzer sonuçlara varması şaşırtıcıydı. Ancak bu deneye katılanlar birbirini tanıdığı için yürüyüşten başka ipuçlarını da esas alıyor olabilirdi. Bu nedenle sorunluydu.

Modern deneyler daha güvenilir. Dijital teknoloji insan yürüyüşünü siyah zemin üzerinde hareket eden ışıklı noktalara dönüştürüp diğer özelliklerin tümüyle göz ardı edilmesini sağlayabiliyor.

Amerikalı psikologlar, 1980’lerde bu yöntemi kullanarak yaptıkları deneylerde elde ettikleri verilerden hareketle yürüyüşleri iki genel kategoriye ayırdılar. 1) Daha çok gençlere özgü ritimli, kalçalardan sallanan, kolların daha belirgin sallandığı ve daha sık adım atılarak yürüme, 2) Daha az esnek ve yavaş, biraz daha öne doğru eğilerek yürümek. Ancak bu sınıflama yaşa göre değil aslında. Genç biri yaşlı gibi yürüyebileceği gibi tersi de oluyor. Ayrıca gençler gibi yürüyenlerin daha mutlu ve güçlü olduğu farz ediliyor.’’

Ekleyen : - Tarih: 23 Mayıs 2016 - 15:33 - Okunma Sayısı : 2.174 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız