Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz
mirc indir

AĞIZ KOKUSUNA NEDEN OLAN ŞEYLER

Anasayfa > Sağlık, Sohbet Odaları > AĞIZ KOKUSUNA NEDEN OLAN ŞEYLER

1020006_e0d85ca0b65c160913fc065f76383924_600x600

 

 

Ağız kokusuna neden olan ve hiç aklınıza gelmeyen 6 şey…

Deniz ürünlerinin, sarımsağın, kahvenin ve  diş eti hastalıklarının
ağız  kokusuna neden olduğunu biliyorsunuz. Bunların yanı  sıra ağız
kokusuna  neden olan ve hiç aklınıza gelmeyen 6 şeyi aşağıda
listeliyoruz;

1- Tıkanmış burun

Lütfen mendili alın ve biraz sümkürün. Hastalık yüzünden  burundan  nefes alamıyorsanız, ağzınızdan nefes alıp vermeye başlarsınız. Bu   ağzınızdaki dokuların kurumasına ve ağzın temizleyicisi olan salya   salgılanmasında azalmaya neden olur. Salya, yemek artıklarını  temizlemekle  kalmaz, çürüğe neden olan asitleri nötrler ve bakterileri kontrol altında tutmak  için doğal antiseptik görevi görür. Salya ne  kadar az olursa bakteri o kadar  artar. Bu da ağız kokusu demektir.  Salya salgılanmasını artt

2- Abur cubur

Bakteriler de şeker sever. Jelibon, tatlı  şarap ve hatta nane şekeri   bile yediğinizde ağzınızda parti var demektir.  Bakteriler şekere  bayılır ve ağzınızda daha hızla yayılır. Bu nedenle diş  hekimleri,  şeker yerine çikolatayı önermektedir. Çünkü çikolata, hem daha hızlı   eriyor hem de diğer şekerlere göre, şeker oranı daha düşük. Ayrıca da  içindeki  kalsiyum ile diş minesi için faydası bile var.

3- Ağız çalkalama suyu

Pek çok ağız çalkalama suyu alkol içerir. Hatta içeriğindeki  alkol  miktarı % 27’lere kadar ulaşabilir. Bu da ağız kuruluğuna ve nane   ferahlığı geçtikten sonra kötü bir kokuya neden olur. Alkol içermeyen  markaları  tercih etmelisiniz.

4- Düşük karbonhidratla beslenme

Düşük karbonhidrat ve yüksek protein içeren  bir öğünden sonra,  vücudunuzun çeşitli bölgelerinde amonyak üretimi olur ve  nefes yoluyla dışarı çıkar. Düzenli olarak bu şekilde beslenmek, vücudun sürekli   amonyak üretmesi demektir. Bu da nefesinizin çürük kokmasına neden olur.

5- Gram negatifler

Ağzınızda yaşayan bütün bakterilere, genel  olarak gram negatif  bakteri denir. Kötü kokulu sülfürik bileşenler üretmekle  kalmayıp,  ekstra bir hücre tabakasıyla da kendilerini korurlar. Diş eti   çizgisinde üreyip dilinizin aralarına yerleşirler. Diş ipi kullanmak bir   çözüm  olsa da, diğer bir seçenek dilinizi fırçalamaktır. Dil  fırçalamak, ağız kokusunu  % 70 oranında azaltır. Dilinizin tamamını,  özellikle de arka kısmını fırçalayın.

6- Endişe

Kalbiniz deli gibi çarpıyor, elleriniz  titriyor ve stresten nefes  nefese kaldınız. Emin olun ağzınız da kötü kokuyor  (gene nedeni kurumuş   ağız). Derin nefes almanın yanı sıra, biraz su içerek  ağzınızı  tazelemelisiniz.

Sarımsak kokusuna çözüm ise bir bardak  sütte. Süt, sarımsağın neden olduğu koku veren bileşenlerin miktarını ağızda ve  burunda azaltır.  Ancak tam yağlı süt, yağsız sütten daha etkilidir çünkü yağın  emici  özelliği vardır.

 

 

 

 

Ekleyen : - Tarih: 12 Mart 2014 - 05:02 - Okunma Sayısı : 2.366 views
Google

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız